CHP'li Vekilin Paylaşımı Soruşturma Konusu Oldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer hakkında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturmasında "sahte tanık" arandığına dair sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılık, Özer'in halkı yanıltıcı bilgi yaymak ve yargı organlarını aşağılamak suçlarından soruşturulduğunu açıkladı.
Özer'in İddiaları ve Savcılığın Tepkisi
Özer, 26 Mart 2025'te yaptığı paylaşımda, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için sahte tanık aranıyor" ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımda, kadın mahkumların SEGBIS aracılığıyla tehdit edildiği ve yalan tanıklığa zorlandığı iddia edildi. Başsavcılık ise bu açıklamaların "asılsız ve yargıyı hedef alan" nitelikte olduğunu belirterek re'sen soruşturma kararı aldı.
- Özer, "Savcılık, kadın mahkumları çocuklarıyla tehdit ediyor" dedi.
- Başsavcılık, iddiaların yargıyı hedef aldığını öne sürdü.
- CHP Genel Başkanı Özgür Özel de benzer iddialarda bulundu.
Özgür Özel'den Destek Açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beylikdüzü'ndeki bir iftar programında yaptığı konuşmada, savcılığın "suçsuz insanları yalancı tanıklığa zorladığını" iddia etti. Özel, "Ekrem İmamoğlu'nun eski tanıdıklarına baskı yapılıyor, kadın mahkumlar çocuklarıyla tehdit ediliyor" dedi.
Bu gelişmeler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasının siyasi gerilimi daha da artırdığını gösteriyor. Soruşturmanın seyri ve sonuçları, hem siyasi hem de hukuki açıdan önemli sonuçlar doğurabilir.