
Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar Gözaltına Alındı
Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, yolsuzluk ve kent uzlaşısı operasyonları kapsamında gözaltına alındı. Çağlar'ın gözaltına alınması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
İBB'ye Atanması Tartışmalara Neden Olmuştu
Can Akın Çağlar, Ziraat Bankası'nda 8 yıl boyunca genel müdürlük yaptı. Bu süreçte verdiği bazı krediler, özellikle CHP'li Aykut Erdoğdu tarafından yolsuzlukla suçlandı. Bayrampaşa'daki ORA Alışveriş Merkezi'ne verilen 290 milyon Avro'luk kredi, büyük eleştirilere neden oldu. CHP milletvekilleri, bu krediyi TBMM KİT Komisyonu'na taşıdı ve kredi, "Cumhuriyet tarihinin en yüksek batık kredisi" olarak nitelendirildi.
Can Akın Çağlar Kimdir?
1962 Sivas doğumlu olan Çağlar, İstanbul Üniversitesi'nde bankacılık yüksek lisansı yaptı. 1985 yılında Hazine Müsteşarlığı'nda Bankalar Yeminli Murakıbı olarak iş hayatına başladı. 1995-1997 yılları arasında ABD'de Boston Üniversitesi'nde Finansal Ekonomi alanında master yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra Egebank AŞ'de Genel Müdür Yardımcısı ve Ege Yatırım AŞ'de Genel Müdür olarak görev yaptı.
- 1998-2003 yılları arasında Faisal Finans'ta genel müdürlük yaptı.
- 2003-2011 yılları arasında Ziraat Bankası'nda genel müdürlük görevini üstlendi.
- 2011 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.
- 2014 yılında Eureko Sigorta AŞ'de Genel Müdür olarak çalışmaya başladı.
Çağlar, Mayıs 2019'a kadar Eureko Sigorta Genel Müdürlüğü yaptı ve bu süreçte birçok önemli görev üstlendi. İBB Genel Sekreterliği'ne atanmadan önce Eureko Sigorta AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu. Evli ve üç çocuk babası olan Çağlar, şu anda yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltında tutuluyor.
Bu gelişme, özellikle finans ve kamu sektöründe büyük bir etki yarattı. Can Akın Çağlar'ın gözaltına alınması, yolsuzlukla mücadele kapsamında atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.