İmamoğlu'ndan Trabzon'a Mektup: Kötülüklere Karşı Savaşacağım!
Son Dakika

İmamoğlu'ndan Trabzon'a Mektup: Kötülüklere Karşı Savaşacağım!


17 May 20255 dk okuma42 görüntülenmeSon güncelleme: 01 August 2025

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi'nden Trabzonlu hemşehrilerine bir mektup gönderdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın ziyareti sırasında iletilen mektupta İmamoğlu, "Trabzon'un bir evladı olarak bütün kötülüklere karşı mücadele edeceğim" sözünü verdi. Mektup, yaklaşan seçimler öncesinde İmamoğlu'nun destekçilerine moral vermeyi amaçlıyor.

İmamoğlu'nun Mektubundaki Önemli Mesajlar

Başkan Kaya, İmamoğlu'nun morallerinin yüksek olduğunu belirtirken, mektupta yer alan ifadeler dikkat çekti. İmamoğlu, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili hemşehrilerim; Trabzon’un mert insanları! Mertliği seven, namertliği yakınına yaklaştırmayan, en güzel tarifi ile 'delikanlı ol' diyerek kendini tarifleyen Trabzonlu hanımefendilere, beyefendilere, sevgili gençlere selam olsun. Çok zor günlerden geçen insanlarımızın adalet, refah, bereket, güzel gelecek arzusu ile büyük bir arayışta olduğunu biliyorum. Çalışan, üreten ve adil paylaşan bir Türkiye arzusundayız. Binlerce yıllık devlet geleneğimize, yüce Türk yargısına yakışan bir adalet düzeni istiyoruz. Siz hemşehrilerime Trabzon’un bir evladı olarak söz veriyorum ki; bütün kötülüklere karşı, beni rakip görmek istemedikleri için diplomamı iptal eden akla karşı, hukuksuz kumpas ve iftira süreçleri ile Silivri’de tutuklu yargılayan, bütün özgürlüklerime gasp yapan, sosyal medya hesabımı kapatan akla karşı, mücadelemi vereceğim. Milletçe kazanacağız. Bu milletin özündeki kardeşlik, vatan sevgisi ve bayrağına olan tutkusu ile çok güçlü geleceği hep birlikte göreceğiz. Elbette özüne döndüğünde, kendi gençlerinin yeteneğine fırsat verdiğinde, disiplinli ve ahlaklı çalıştığında Avrupa ikincisi olan Trabzonspor’un gençliği gibi. Hepinizi çok seviyorum hep birlikte başaracağız. Her şey çok güzel olacak!”

Trabzonspor Vurgusu ve Gelecek Umudu

İmamoğlu'nun mektubunda Trabzonspor'a yaptığı vurgu, hemşehrileriyle olan bağını güçlendirme amacı taşıyor. Trabzonspor'un gençlerinin başarısına atıfta bulunarak, Türkiye'nin de özüne dönerek ve gençlere fırsat vererek başarılı olabileceği mesajını veriyor. Ayrıca, "Her şey çok güzel olacak!" sloganıyla geleceğe umutla bakılması gerektiğini vurguluyor.

Seçim Öncesi Kritik Mesaj

Ekrem İmamoğlu'nun bu mektubu, yaklaşan seçimler öncesinde büyük önem taşıyor. Tutuklu olmasına rağmen seçmenlerine ulaşmaya çalışan İmamoğlu, Trabzonlu hemşehrilerinin desteğini arkasına alarak seçimlerde başarılı olmayı hedefliyor. Mektupta yer alan "Milletçe kazanacağız" ifadesi, İmamoğlu'nun seçimlere olan inancını ve kararlılığını gösteriyor.

Sonuç olarak, Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonlu hemşehrilerine yazdığı mektup, hem duygusal bir bağ kurma hem de siyasi bir mesaj verme amacı taşıyor. Mektupta yer alan adalet, refah ve birlik vurguları, İmamoğlu'nun seçim vaatlerini ve Türkiye vizyonunu özetliyor. Bu mektubun seçim sonuçlarına nasıl etki edeceği ise merak konusu.