Karasu 1. Asliye Ceza Mahkemesi, resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanan Süleyman Özmert hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Karar, 05/12/2024 tarihinde alınırken, sanığa kararın tebliği için yasal süreç başlatıldı.
Kararın Detayları ve Süreç
Mahkeme, 2024/87 esas ve 2024/461 karar numaralı dosyada, Süleyman Özmert hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan hüküm verdi. Sanığın, 19/05/1984 doğumlu ve Tokat, Erbaa, Küplüce nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Kararın tebliği için yapılan tüm girişimlere rağmen sanığa ulaşılamadığı açıklandı.
Mahkeme, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 29. maddesi gereğince, kararın ilanen tebliğ edilmesine karar verdi. Bu kapsamda, karar özetinin bir internet haber sitesi ve Türkiye genelinde 50.000'den fazla tirajı olan bir gazetede yayımlanmasına hükmedildi. İlan tarihinden itibaren iki hafta sonra kararın tebliğ edilmiş sayılacağı belirtildi.
Sanığın Yasal Hakları
Sanık Süleyman Özmert, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde mahkemeye veya bulunduğu yer Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, istinaf kanun yoluna gidebilecek. Bu süreçte, sanığın mahkemeye göndereceği bir dilekçe ile itiraz hakkı bulunuyor.
Karar, 19.03.2025 tarihinde ilan edildi ve süreçle ilgili detaylar kamuoyuna duyuruldu. Mahkeme, kararın tebliği ve yasal süreçlerin işleyişi konusunda tarafları bilgilendirdi.
Bu karar, resmi belgede sahtecilik suçlarına yönelik yargı süreçlerinin nasıl işlediğine dair önemli bir örnek teşkil ediyor. Sanığın yasal haklarını kullanması ve sürecin nasıl ilerleyeceği merakla takip ediliyor.